Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys on valinnut Vuoden 2017 Pää- ja Alihankkijan

26.09.2017

Tiedote
Julkaisuvapaa 26.9.2017 klo 12.00

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2017 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu John Deere Forestry Oy ja Vuoden 2017 Alihankkija -palkinnon saajaksi Oy Darekon Ltd. Palkinnot jaettiin 26.9. Alihankinta-messujen avajaisten yhteydessä ja palkinnot luovuttivat LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen sekä LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo.

John Deere Forestry Oy on osa kansainvälistä Deere & Company yritystä. Suomessa yritys on valmistanut metsäkoneita vuodesta 2000 ostettuaan metsäkoneita vuodesta 1972 valmistaneen Timberjack Oy:n.

John Deere Forestry Oy valmistaa Joensuun tehtaalla pyöräalustaisia harvestereita, kuormatraktoreita ja kuormaimia. Oman henkilöstönsä lisäksi yritys työllistää tehtaan ympärille kehittyneen toimittajapuiston yrityksiä kuin myös toimittajayrityksiä kauempana tehtaasta. Yrityksen valmistamien koneiden kotimaisuusaste on 80%.

John Deere Forestry Oy:n valmistamista metsäkoneista yli 90% menee vientimarkkinoille. Suomalainen metsäkoneosaaminen, innovatiiviset tuotteet sekä joustava, asiakasta lähellä oleva palvelu muodostavat John Deere Forestry Oy:n kilpailuedut, joilla yritys on luonut työpaikkoja Joensuuhun ja menestyy kilpailluilla markkinoilla. Yli 50% tehtaan suorista hankinnoista tulee suomalaisilta toimittajilta.

Tuotekehitysyhteistyö toimittajien kanssa lisää tuotteiden kilpailukykyä teknisesti ylivoimaisina sekä kustannustehokkaina ratkaisuina. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Timo Ylänen ja hankintajohtaja
Tarmo Rautiainen

Oy Darekon Ltd on vuonna 1985 perustettu lääketieteellisten laitteiden ja teollisuuselektroniikan sopimusvalmistaja. Yrityksellä on kolme toimipistettä Suomessa (Haapavesi, Klaukkala ja Savonranta). Perheyrityksen liikevaihto oli viime vuonna lähes 41 miljoonaa euroa ja se työllisti kaikkiaan 280 henkilöä. Darekon on kasvanut koko kuluvan vuosituhannen ajan.

Yritys on määrätietoisesti kehittänyt toimintaansa ja toimintatapojaan, mikä näkyy palveluvalikoiman kohdistamisena ja investointeina tuotannon teknologiaan. Darekon toimii kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. Se noudattaa sertifioituja laatu- ja ympäristöjärjestelmiä. Vastuullisuus perustuu Darekonin kirjaamiin ympäristöarvoihin. Palkinnon vastaanottivat toimitusjohtaja Kai Orpo, hankinta- ja logistiikkajohtaja Teppo Pitkänen sekä Haapaveden tehtaanjohtaja Antti Järviluoma.

LOGY onnittelee voittajia!