Vuoden 2018 logistiikkahanke on Inex Partnersin logistiikkakeskus

8.02.2018

Vuoden 2018 logistiikkahankkeeksi on valittu Inex Partnersin Sipoossa sijaitseva PT-logistiikkakeskus.

Vuoden 2018 logistiikkahankkeeksi on valittu Inex Partnersin Sipoossa sijaitseva PT-logistiikkakeskus. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämä palkinto jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan LOGY Conferencessa Finlandia-talolla.

”Inex Partnersin päivittäistavaroiden logistiikkakeskus on lajissaan Suomen suurin ja modernein. Kansainväliselläkin mittapuulla keskus on hyvin edistyksellinen niin laajuudeltaan, teknisiltä ratkaisuilta kuin toiminnoiltaan”, perustelee LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.
Kesällä 2016 avattu ja vaiheittain vuosina 2016–2018 käyttöönotettava päivittäistavaroiden logistiikkakeskus on keskeinen osa S-ryhmän vähittäiskaupan arvoketjua ja kytkeytyy kiinteästi koko toimitusketjun toiminnan ohjaukseen. Uusi logistiikkakeskus on S-ryhmän suurin digitalisaatiohanke.
”Laajamittaisten automaatioratkaisujen onnistunut käyttöönotto vaikuttaa koko kaupan arvoketjuun ja on siten merkittävä askel kohti digitaalisesti hallittua, automatisoitua toimitusketjua. Automaation myötä myös Inexin logistiikan työtehtävät ovat modernisoituneet”, Henttinen kuvailee.
Varastotiloja Inexillä on käyttötavaroiden ja päivittäistavaroiden Sipoon logistiikkakeskuksissa yhteensä noin 270 000 m2 ja 4 600 000 m3. Päivittäinen ajoneuvomäärä on noin 1000 ajoneuvoyhdistelmää. Muita PT-logistiikkakeskuksen avainlukuja ovat: 90 000 lavapaikkaa, 780 000 myyntieräpaikkaa, 21 000 tuotetta ja 1,2 miljoonaa kollia per päivä.

Vuoden hankinta-/logistiikkayritys tai -hanke palkinnon tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja logistiikkaverkkojen kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Vuodesta 1994 lähtien myönnetty palkinto myönnetään oston tai logistiikan korkeatasoisesta ja pitkäjänteisestä kehittämisestä tai konkreettisesta, toiminnallista ja taloudellista hyötyä tuottavasta ja uutta luovasta oston tai logistiikan kehittämishankkeesta ja/tai tutkimuksesta.

Lisätiedot:

Markku Henttinen
toimitusjohtaja
markku.henttinen@logy.fi
p. 0400 730 073