Kansainvälinen hankinta-alan kattojärjestö Suomeen – verkostoon kuuluu 250 000 hankinnan ammattilaista

28.01.2019

Kansainvälinen hankintayhdistysten kattojärjestö International Federation of Purchasing and Supply Managementin (IFPSM) toimisto muutti Englannista Suomeen vuoden 2019 alussa. IFPSM:n uutena toimitusjohtajana aloitti 1.1.2019 alkaen Markku Henttinen, joka toimii myös Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n toimitusjohtajana.

IFPSM:n verkostoon kuuluu 48 kansallista hankinnan, toimitusketjun hallinnan ja logistiikan yhdistystä, jotka edustavat yhteensä lähes 250 000 ammattilaista ympäri maailman. Erityisen vahva edustus yhdistyksellä on Kiinassa, josta tulee myös yhdistyksen nykyinen puheenjohtaja He Liming.

”Kansainvälisesti merkittävän yhdistyksen saaminen Suomeen on suuri luottamuksenosoitus suomalaiselle hankinnan, toimitusketjun hallinnan ja logistiikan osaamiselle”, sanoo Henttinen, joka on toiminut aiemmin IFPSM:n hallituksen jäsenenä.

Toimiston sijoittamisessa Suomeen painoi vaakakupissa luottamus LOGYn hankintaosaamiseen ja suomalaiseen yhdistystoimintaan.

”Suomessa on tehty hankintaosaamisen eteen pitkäjänteisesti töitä lukuisten yritysten ja oppilaitosten toimesta, mikä on huomattu myös kansainvälisesti”, Henttinen sanoo.

Mielikuvaa vahvisti myös LOGYn syyskuussa 2018 isännöimä IFPSM:n vuosittainen IFPSM World Summit -tapahtuma, joka keräsi Helsinkiin useita satoja hankinnan ammattilaisia eri puolilta maailmaa.

LOGY tuottaa IFPSM:lle hallinnollisia palveluita. LOGYn projektikoordinaattori Marjo Ojakoski toimii IFPSM:n toimistosihteerinä.

Lisätietoja:

Markku Henttinen, CEO, IFPSM; toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja logistiikkayhdistys LOGY ry
markku.henttinen@logy.fi, 0400 730 073