Oulun seudulla testataan äärivaloja yhdistelmärekassa

6.09.2017

Oulun seudulla testataan äärivaloja yhdistelmärekassa
Kaleva, 06 Sep 2017, 10:-
Oulun seudulla on ajanut 4.9.2017 lähtien yhdistelmärekka, joka testaa käänteentekevää menetelmää liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Kääntymisen aikana äärivalot eli sivuvalot alkavat vilkkua. Samaan aikaan rekasta kuuluu varoittava ääni. Tarkoituksena on kiinnittää jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden huomio raskaan liikenteen ajoneuvoihin.
Erityisen onnettomuusaltis tilanne syntyy, kun ajoneuvoyhdistelmät kääntyvät risteyksistä oikealle taajamissa ja kaupungeissa. Viime vuosina tällaisissa tilanteissa on sattunut erityisen paljon jopa kuolemiin johtaneita onnettomuuksia. Tämä on saanut eri tahot pohtimaan parannusehdotuksia. Kaksi vuotta sitten käynnistettiin asian selvittely, johon osallistuivat Oulun yliopisto, Wetteri Power ja VRJ Group. Tutkimushankkeessa on kehitetty rekkoihin välkkyvät äärivalot ja merkkiääni käännyttäessä.
Hanke saa nyt jatkoa maansiirtorekasta, johon on Trafin myöntämän poikkeusluvan myötä asennettu hankkeessa kehitetyt toiminnot. Rekka työskentelee Oulun seudulla ja kerää videokameroilla materiaalia mm. siitä, miten ihmiset suhtautuvat varoitusääniin ja merkkivaloihin.
©M-Brain
Link to original article