Raideammattilaiset epäilee valtion pimittävän tietoja VR:n pilkkomisesta

21.08.2017

Raideammattilaiset epäilee valtion pimittävän tietoja VR:n pilkkomisesta
Demokraatti.fi, 21 Aug 2017, online:-
Raideammattilaisten yhteisjärjestö epäilee, että hallitus puskisi VR:n pilkkomista eteenpäin, vaikka silläkin olisi kriittistä tietoa hankkeen järkevyydestä.
Berner tapaa kuljetusliittojen puheenjohtajat 23.8.2017. Tapaamiseen menee mm. Raideammattilaisten yhteisjärjestön puheenjohtaja Vesa Mauriala. Hän on esittänyt Raidepuolue-nettisivustolla valtiolle vetoomuksen tuoda lisää faktaa kaavailujen tueksi. Maurialan mielestä kaikkia tietoja ei ole tuotu julkiseen keskusteluun. Mauriala arvioi, että valtion omistajaohjaus on kartoittanut VR:n pilkkomista ja sen selvitykset suhteessa VR:n pilkkomiseen olisivat olleet kielteisiä. Liikenneministeriön käyttämän selvityksen kanta olisi myönteinen. Jos havaittaisiin, että VR:n pilkkomispäätös olisi puhtaasti ideologinen, asia voitaisiin tutkia uudestaan.
Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi, että omistajaohjausyksikön tilaama selvitys on melko laaja VR:n näkökulmasta tehty. Lintilän mukaan tulokset eivät ole yksiselitteisesti kielteisiä. Selvitykset eivät ole julkisia, sillä ne on tehty sisäiseen työskentelyyn. Lintilä jatkaa, että liikenneministeriön ja omistajaohjausyksikön selvityksissä on eroja.
©M-Brain
Link to original article