VTT ja ITS Russia kehittävät älykkäitä liikenneratkaisuja rajaliikenteeseen

9.08.2017

VTT ja ITS Russia kehittävät älykkäitä liikenneratkaisuja rajaliikenteeseen
Tekniikka & Talous, 09 Aug 2017, online:-
VTT ja venäläinen ITS Russia kehittävät yhdessä Suomen ja Venäjän raja-asemille automaattiajoa tukevia liikenneratkaisuja. CAVLANE-hanke liittyy Venäjän tavoitteeseen luoda automaattiajoa tukevien liikenneratkaisujen tiekartta. Hankkeen aikana testataan autoilijoilla älyliikenteen palveluja rajanylitykseen liittyen. Nuijamaalla on mm. dataa, joka varoittaa rajanylityksen ruuhkista ja EU:n ajoneuvoviestintä lähettää varoitusviestejä.
VTT:n Älykäs teollisuus ja energiajärjestelmät -liiketoiminta-alueen johtajan Erja Turusen mukaan uusien palvelujen toivotaan lisäävän liikenneturvallisuutta, tehostavan logistiikkaa ja parantavan yritysten kilpailukykyä. Yrityksistä hankkeessa ovat mukana Indagon, Nokia, Vediafi, Dynniq ja Infotripla ja mukaan toivotaan muitakin yrityksiä.
Venäjän hallitus tukee älyliikenneväylää, joka alkaisi Suomen suurista kaupungeista ja kulkisi Helsingin kautta Pietariin, Moskovaan, Kazaniin ja Kiinaan. Suomi haluaa edistää sen toteutumista, sanotaan liikenne- ja viestintäministeriöstä.
©M-Brain
Link to original article