Vuoden 2019 logistiikkahankepalkinto on myönnetty Helsingin kaupunginkirjastolle

7.02.2019

Vuoden 2019 logistiikkahankepalkinnon saajaksi on valittu Helsingin kaupunginkirjasto. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämä palkinto jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla.

Tunnustuksen tulivat vastaanottamaan Helsingin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen sekä kirjastoverkon yhteisten palveluiden päällikkö Virva Nousiainen-Hiiri.

”Helsingin kaupunginkirjasto on viime vuodet kehittänyt logistiikkaansa innovatiivisesti ja päämäärätietoisesti”, perustelee LOGYn hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Juhantila.

Kirjasto on luopunut toimipistekohtaisista kokoelmista ja ottanut käyttöön RFID-seurannan. Lisäksi sekä hankintatoimen että tietojärjestelmien uudistaminen ovat mahdollistaneet perusteelliset parannukset logistisiin prosesseihin. Kirjastopalvelut on myös testannut erilaisia innovatiivisia ratkaisuja kuten robotiikan hyödyntämistä ja tekoälyn käyttöönottoa, jotta aineisto tavoittaisi paremmin oikeat asiakkaat.

“Kehitystyö on parantanut kirjaston palvelutasoa merkittävästi ilman toimintamenojen kasvua esimerkiksi nopeuttamalla uutuuskirjojen ja varausten saatavuutta”, Juhantila kuvailee.

Vuoden hankinta-/logistiikkayritys tai -hanke palkinnon tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja logistiikkaverkkojen kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Vuodesta 1994 lähtien myönnetty palkinto myönnetään oston tai logistiikan korkeatasoisesta ja pitkäjänteisestä kehittämisestä tai konkreettisesta, toiminnallista ja taloudellista hyötyä tuottavasta ja uutta luovasta oston tai logistiikan kehittämishankkeesta ja/tai tutkimuksesta.

Lisätiedot:

Markku Henttinen
toimitusjohtaja
markku.henttinen@logy.fi
p. 0400 730 073

Olli-Pekka Juhantila
hallituksen puheenjohtaja
olli-pekka.juhantila@sskky.fi
p 044 770 4200