Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Sisälogistiikkapäivä: Sisälogistiikan käytännön ratkaisut ja tulevaisuuden trendit

Paikka: Hotelli Clarion, Tyynenmerenkatu 2, Helsinki
Aika: 07.09.2023 09:00 - 16:00

Tervetuloa Sisälogistiikkapäivään – tilaisuuteen, joka kokoaa logistiikan ammattilaiset yhteen tarkastelemaan sisälogistiikan käytännön ratkaisuja ja tulevaisuuden trendejä.

Tämä päivä tarjoaa ajankohtaista tietoa sisälogistiikan kentältä, esittelee uusimmat innovaatiot ja tarjoaa näkökulmia, jotka ohjaavat tulevaisuuden suunnittelua. Tapahtuma nostaa esiin sisälogistiikan parhaat käytänteet, joita alan toimijat voivat hyödyntää strategiassaan ja päivittäisessä toiminnassaan.

Päivän aikana saat arvokasta tietoa sisälogistiikan trendeistä ja näkökulmista, jotka muovaavat toimitusketjuja ja sisälogistiikkaa tulevaisuudessa. Tämä on erinomainen tilaisuus verkostoitua, oppia uutta ja jakaa parhaita käytänteitä muiden alan ammattilaisten kanssa. Lisäksi pääset tutustumaan uusiin innovatiivisiin ratkaisuihin, jotka voivat tehostaa organisaatiosi sisälogistiikkaa.

Muista, että Sisälogistiikkapäivän lipulla pääset myös osallistumaan samana päivänä järjestettävään Kuljetuspäivä 2023 -tapahtumaan.

Älä missaa tätä ainutlaatuista tilaisuutta sukeltaa sisälogistiikan syvään päätyyn ja olla osana alan tulevaisuuden muokkaamista!

Päivän moderoi Jussi Peltola, Logistics Director, Rexel Finland Oy!


Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii

Muut kumppanit

              

           

Tapahtuman ohjelma

9.00 Sisälogistiikkapäivän avaus

Moderaattori Jussi Peltola, Logistics Director, Rexel Finland Oy


9.10 Sisälogistiikkapalkinto & Sisälogistiikan innovaatiopalkinto


9.30 Automaatioasteen nostaminen pientavaroiden käsittelyssä

Miika Heinonen
Head of Logistics & Facilities Services
Verkkokauppa.com


10.05 Työpaikkakulttuurin vaikutus tehokkuuteen; Jatkuva kehittäminen ja kehittyminen

Viktor Hollsten
Site Operations Manager
Oda


10.35 Uusia ratkaisuja toimitusketjuun ja logistiikkaan

Juha Teinilä
myyntijohtaja, Hiava Oy

Teemu Hämäläinen
Founder, Hiava Oy


10.50 Kahvitauko


11.20 Digitalisaatio sisälogistiikan mahdollistajana tuotantolaitoksissa

Jouni Honkala
Head of Delivery Operations
K. Hartwall Oy Ab


11.50 Lounas


13.00 Sisälogistiikka - Best practices 2023

Moderaattori:
Markus Kaikkonen, Product Team Leader, Optiscan

Panelistit:
Erno Mustonen, Business Development Manager, SEW-EURODRIVE Oy
Toni Palmumaa, Sales Director, DSV Solutions Oy
Jussi Peltola, Logistics Director, Rexel Finland Oy
Markus Myllymäki, Head of international logistics and development, Verkkokauppa.com


13.45 Kahvitauko


14.15  Sisälogistiikan trendit

AutoStore-automaation uusi standardi: Case verkkoapteekki Apotea ja eOperator-robottikeräily
Antti Lumme, Sales Director, Element Logic Finland Oy

Ympäristövastuullisuuden näkökulmia sisälogistiikassa
Vesa Rinne, Kehitysjohtaja, Suomen Transval Oy

Search for friction – toimintamalli sisälogistiikassa
Petri Lindfors, Business Development Manager, Logistics Solutions, Automation, Toyota Material Handling Finland


15.45 Round table keskustelua


16.00 Päätössanat ja ilmoittautuneille illallinen hotelli Clarionissa

Puhujat

Viktor Hollsten
Site Operations Manager, Oda Finland

Viktorilla on kattava kokemus päivittäistavarakaupan operatiivisesta johtamisesta Suomessa ja kansainvälisesti. Hän on esimerkiksi ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Lidlin Järvenpään jakelukeskuksen ylösajoa ja vastannut jakelukeskuksen ensimmäisten vuosien sisälogistiikasta. Viimeisimpänä hän on ollut tuomassa Suomeen uutta verkkoruokakauppa Oda Finlandia ja on vastannut toimintojen ylösajosta ja operatiivisesta johtamisesta osana laajennettua johtoryhmää.

Jouni Honkala
Head of Delivery Operations , K. Hartwall Oy Ab

Jouni Honkala on kokenut alan ammattilainen, joka tuo vahvan osaamisensa ja kokemuksensa logistiikan ja operatiivisten prosessien johtamisesta erilaisista organisaatioista.

Hänen työuransa on kattanut merkittävän ajan K. Hartwallilla, missä hän on toiminut viiden vuoden ajan vastaten tuotannosta, hankinnasta, laadusta, S&OP-prosessista ja logistiikasta. Viime vuosien aikana Jouni on keskittynyt voimakkaasti digitalisaation integroimiseen operaatioihin, mikä on ollut toiminnan ytimessä. Ennen siirtymistään K. Hartwallille hän ehti hankkia pitkäaikaisen kokemuksen operaatioiden johtamisesta ja kehittämisestä.

Teemu Hämäläinen
Founder, Hiava Oy

Teemu Hämäläinen on Konetekniikan DI (Aalto-yliopisto/2017), ja hän on toiminut yrittäjänä Hiava Oy:ssä vuodesta 2019. Hänelle työssään merkityksellistä on kehittää toimitusketjujen laatua tehokkuudesta ja vastuullisuudesta tinkimättä. Kehitystyöhön Teemulla on käytössä kolme lähestymistapaa: systeeminen ajattelu, rohkeus olla luova ja kestävät ratkaisut. Hänen tavoitteenaan on ensisijaisesti tukea kulttuuria, jossa rakennetaan kestävää tulevaisuutta.

Maailmamme on monimutkaistunut ja muuttuu nopeammin kuin koskaan aiemmin, jolloin myös toimitusketjujen kehitystyö vaatii globaalisti avointa tahtotilaa, rohkeutta ja jopa radikaaliutta. Teemu ja hänen tiiminsä haluavat olla tässä kehityksessä toteuttajina ja innoittajina.

Markus Kaikkonen
Product Team Leader, Optiscan

Kaikkonen on logistiikan ammattilainen, jolla on yli 20 vuoden kokemus esimies- ja kehitystehtävistä, ja hän on erikoistunut sisälogistiikan kehittämiseen ja optimointiin. Markus on omistautunut tekemään sisälogistiikasta ketterämpää ja tehokkaampaa yrityksissä, ja hänellä on syvä ymmärrys logistiikan prosesseista ja kehitystyökaluista.

"Mitä ei voi mitata, ei ole olemassa."

Petri Lindfors
Business Development Manager, Logistics Solutions, Automation, Toyota Material Handling Finland

Petri Lindforsilla on usean vuoden laaja-alainen kokemus logistiikan myynnin, liiketoiminnankehityksen ja projektinjohdon tehtävistä. Tehtäviin on kuulunut mm. 3PL-ulkoistuspalveluiden myyntiä, laatujärjestelmien rakentamista ja johtamista, it-järjestelmien hankintaa sekä projektinjohtamista logistiikkakiinteistön hankkeessa. Hänellä on vankka osaaminen ennen kaikkea projektien johtamisessa ja prosessien kehittäjänä.

Nykyisessä toimessaan Petri vastaa trukkiautomaation myynnistä, toimitusprojektien johtamisesta ja logistiikan konsultoinnista.

Antti Lumme
Sales Director, Finland, Element Logic Finland Oy

Antti on työskennellyt logistiikka-automaation parissa viimeiset pari vuotta norjalaisen Element Logicin palveluksessa, sitä ennen hän työskenteli teollisuusrobotiikan parissa Universal Robotsilla Tanskassa.

Logistiikan prosessit ja suomalaisten varastojen sielun maisemat ovat tulleet tutuksi erilaisissa myyntitehtävissä logistiikkapalveluyritysten näkökulmasta sekä Transvalin että HUB logisticsin palveluksessa viimeisen vuosikymmenen aikana.

Erno Mustonen
Business Development Manager, SEW-EURODRIVE Oy

Erno Mustonen on SEW-EURODRIVE Oy:n teknologia- ja järjestelmätoimitusten liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus SEW-EURODRIVE Oy:ssä työskentelystä. Erno johtaa myös pohjoismaista AGV-teknologiakeskusta, joka keskittyy automatisoidun liikkuvan tekniikan innovaatioihin.

Markus Myllymäki
Head of international logistics and development, Verkkokauppa.com

Markus Myllymäki on pitkän linjan sisälogistiikan ja prosessien kehittäjä. Hän on työskennellyt prosessien ja varastojärjestelmien parissa monissa erilaisissa rooleissa, mikä on syventänyt hänen asiantuntijuuttaan. Markuksella on kokemusta WMS/ERP-projektien läpiviemisestä. Markuksen ajatus lähtee aina siitä, miten asioita voidaan tehdä helpommin ja miten tämä voidaan todentaa. Data kertoo hänelle mitä on tapahtunut, ja sen hyödyntämisen on oltava helppoa ja selkeää.

Toni Palmumaa
Director, Sales, DSV Solutions Oy

Toni Palmumaa on työskennellyt sopimuslogistiikan merkittävimpien yritysten myynti- ja johtotehtävissä jo vuodesta 2004. Viimeiset 7 vuotta hän on luotsannut DSV Solutions Oy:n myyntitoimintoja.

Toni on rakentanut logistiikkaratkaisuja sekä kehittänyt toimivia prosesseja niin pienille kuin suurille kotimaisille ja kansainvälisille yrityksille alasta riippumatta. Tällä hetkellä erityisesti verkkokauppa sekä vastuullisuusasiat ovat vahvasti mukana Tonin arjessa.

Jussi Peltola
Logistics Director, Rexel Finland Oy

Jussi Peltolalla on vahva kokemus logistiikkakeskuksien johtamisesta ja erilaisista sisälogistiikan kehitysprojekteista.

Hän on esimerkiksi vastannut Broman Groupilla logistiikkakeskuksen ylösajosta sekä mittavasta automaatiohankkeesta. Nykyisin Jussi vastaa Rexelin logistisista toiminnoista Suomessa.

Vesa Rinne
Kehitysjohtaja, Suomen Transval Oy

Vesa Rinne on ulkoistuslogistiikan asiantuntija, jolla on yli 15 vuoden kokemus erilaisista johto- ja kehitystehtävistä. Hänellä on syvä osaaminen teollisuuden logistiikasta, erityisesti liiketoimintajohtajan roolista. Vesalla on vahva tausta vastuullisuuden ja laadun alueilla, ja hän työskentelee nykyisessä tehtävässään näiden teemojen parissa. Hänellä on koulutus yhdyskuntarakentamiseen ja logistiikkaan suuntautuneena rakennustekniikan diplomi-insinöörinä. Lisäksi hänellä on suoritettuna Lean Six Sigma Black Belt -sertifikaatti.

Juha Teinilä
myyntijohtaja, Hiava Oy

Juha Teinilä on logistiikka-alan konkari. Hänen uransa on aina muodostunut myyntivastuullisista tehtävistä, jotka ovat vaihdelleet myyntineuvottelijan tehtävistä Kiitolinjassa aina myyntijohtajan, markkinointijohtajan ja tuotejohtajan tehtäviin eri yhteyksissä.

Tärkeimpinä saavutuksina myynnin ulkopuolella ovat olleet kaksi pakettituotetta Suomessa: Pakettilinja-tuote vuonna 1990 ja sen johtaminen vuoteen 2002 asti, sekä Pakettipiste-automaattiverkoston rakentaminen, toteuttaminen ja myynnillinen johtaminen vuosina 2016–2022 (Lehtipisteen tuote). Lisäksi mm. ensimmäisten kuluttajapakettien jakelun aloittaminen 2002 R-kioskien kautta oli Pakettilinja-tuotteen ensimmäisiä kuluttajapalveluita.

Koko uransa Juha on ollut mukana IT-alan kehityksessä aina ovt-testauksista viivakoodin käyttöönottoon (92) ja edelleen sähköisen rahtikirjan käyttöönottoon (2005) aina nykyiseen täyssähköiseen toimintamalliin asti.

Hiava Oy:n kanssa Teinilä on osallistunut uusien 4pl-tuotteiden kehitykseen ja uusien palvelutuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen Hiavan tuoteportfolioon.

Miika Heinonen
Head of Logistics & Facilities Services, Verkkokauppa.com
Ilmoittaudu tästä

HINNAT

Seminaari
Normaalihinta 305 € + alv
LOGYn jäsenille 265 € + alv

Seminaari + illallinen
Normaalihinta 405 € + alv
LOGYn jäsenille 365 € + alv

Kysy myös ryhmäedusta - ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.

Muista, että Sisälogistiikkapäivän lipulla pääset myös osallistumaan samana päivänä järjestettävään Kuljetuspäivä 2023 -tapahtumaan.


Lisätietoja tapahtumasta:

Maria Tiilikainen
Tapahtumapäällikkö
050 368 5862
maria.tiilikainen@logy.fi


Pääyhteistyökumppani: