Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU

Maaliskuussa 2009 järjestetyn Lastiturvallisuuden asiantuntijafoorumin innostamana perustettiin löyhästi LOGYn kuljetusfoorumin yhteyteen lastiturvallisuustyöryhmä LASTU, jonka tavoitteeksi on asetettu edistää turvallisuutta ja kuljetusten laadun nostamista läpi koko kuljetusketjun koordinoidusti yhteistyössä ketjun eri osapuolten ja viranomaisten kanssa. LASTUn toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille ja postituslistalle voi liittyä lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle (anelsu(at)utu.fi).

Vuosi 2019

Puheenjohtaja: Mikko Hänninen
Varapuheenjohtaja: Outi Toivonen
Sihteeri: Antti Vanhala (projekti-insinööri, Jyväskylän ammattikorkeakoulu)
Tiedottaja: Anne E. Suominen (erikoissuunnittelija, Turun yliopisto)

Seuraava tapaaminen

Seuraava LASTU-tapaaminen on Wesmans Finlandin isännöimänä 17.9.2019 klo 9:30-15:00 Huolintatalossa osoitteessa Pasilankatu 2, Helsinki. Tapaamisessa on aamu- ja iltapäiväkahvitarjoilu sekä omakustanteinen lounastauko. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetut erikoisruokavaliotiedot huomioidaan kahvitarjoiluissa. Tapaamisen kutsun ja tarkemmat tiedot voit ladata lähempänä tapaamista tämän linkin kautta. Paikkoja rajoitetusti! Ilmoittautuminen viimeistään 10.9. tämän linkin kautta.

Edellisten tapaamisten pöytäkirjat ja sähköisesti jaettavat esitykset ovat ladattavissa täällä.


ChemSARin loppuseminaari järjestettiin 6.2.2019 ja hankkeessa tuotettu käsikirja Handbook for Maritime SAR in HNS Incidents on saatavilla täällä. Lisää materiaalia julkaistaan lähiaikoina. Katso myös https://www.chemsarportal.com/

Traficomin VAK-päivä oli 7.2.2019 ja materiaalit löytyvät täältä. 

Liikenneviraston työturvallisuusaamupäivän tallenne 30.11.2018 olleesta tilaisuudesta löytyy verkosta tämän linkin  kautta.

Ilmainen kuormanvarmistuksen oppimateriaali ja sidontalaskuri

CARING - Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

Video jarrutuskokeista

Lastiturvallisuuslinkkejä

Eurooppalainen standardointi Standardin SFS-EN 12195-1
Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus. Turvallisuus. Osa 1: Kiinnitysvoimien laskenta.
Suomennettu painos on julkaistu syksyllä 2011 ja sen voi ostaa SFS:n verkkokaupasta.

Vapaasti ladattavia aineistoja

Muita hyödyllisiä linkkejä

LASTUn postituslista

LASTUn postituslistalle lisätään automaattisesti kaikki tapaamisissa paikalla olleet. Postituslistalle voi liittyä myös lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle. Postituslistalla oleville lähetetään tapaamisiin liittyen sähköposteja ja tiedotetaan muista aihealueen maksuttomista tapahtumista ja palveluista. Postituslistalta voi poistua lähettämällä pyynnön LASTUn tiedottajalle. Postituslista on vain LASTUn tiedottajan käytössä eikä tietoja luovuteta muille. Postituslista koostuu pelkistä sähköpostiosoitteista. LASTUn tapaamisiin ilmoittautuneista tehdään nimilista tapaamisen vahvistukseen ja osallistuneet listataan tapaamisen pöytäkirjaan. Tiedostot ovat ladattavissa Turun yliopiston toteuttaman ja ylläpitämän pilvipalvelun kautta.

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden käyttäjille ja tarjoajille.

Tavoitteemme:

  • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
  • Yritysten tuloskunnon parantaminen
  • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
  • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
  • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen