Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU

Maaliskuussa 2009 järjestetyn Lastiturvallisuuden asiantuntijafoorumin innostamana perustettiin löyhästi LOGYn kuljetusfoorumin yhteyteen lastiturvallisuustyöryhmä LASTU, jonka tavoitteeksi on asetettu edistää turvallisuutta ja kuljetusten laadun nostamista läpi koko kuljetusketjun koordinoidusti yhteistyössä ketjun eri osapuolten ja viranomaisten kanssa.

LASTUn toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille ja postituslistalle voi liittyä lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anelsu@utu.fi.

LASTUn Linkedin sivut https://www.linkedin.com/groups/13565367/

Seuraava tapaaminen

Seuraavan LASTUn ajankohta on 13.9. ja teemana VAK-lain kokonaisuudistus.

Toiveemme on, että voisimme järjestää tapaamisen Helsingissä. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan avataan lähempänä ajankohtaa. 

Tervetuloa!

Tiedoksi:

• MeriDiLogis – Meripakkaus ja kontin lastaussuunnittelu -virtuaalityöpaja järjestettiin 29.4.2021 tilaisuuden materiaaleja voit ladata sivun www.meridilogis.fi kautta.
• SataDiLogis – Rautatie- ja satamalogistiikka -virtuaalityöpaja järjestetään 17.6.2021 klo 8:30-12:30. Voit tutustua kaikille avoimen tilaisuuden ohjelmaan www.satadilogis.fi -sivulla.
• Maalta ja mereltä -blogissa: Suurin osa kuljetusvahingoista olisi estettävissä oikeanlaisella suunnittelulla ja pakkauksella

Vierailu MacGregor Finland Oy:lle toteutetaan myöhemmin olosuhteiden salliessa.

Vuosi 2021

Puheenjohtaja:  Hanna Lammintaus, Scania Suomi Oy 

Varapuheenjohtaja: Jukka Huumarkangas, Valmet Technologies Oy

Sihteeri: Antti Vanhala, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tiedottaja: Anne E. Suominen, Turun yliopisto

LASTU-tapaamiset

LASTU - muistiot ja esitykset
LASTU - kutsu, vahvistus ja edellisen tapaamisen muistioluonnos. 

Muut tapahtumat

SataDiLogis – Rautatie- ja satamalogistiikka -virtuaalityöpaja järjestetään 17.6.2021 klo 8:30-12:30. Voit tutustua kaikille avoimen tilaisuuden ohjelmaan www.satadilogis.fi -sivulla.


Ilmainen kuormanvarmistuksen oppimateriaali ja sidontalaskuri

CARING - Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

Video jarrutuskokeista

Lastiturvallisuuslinkkejä

Eurooppalainen standardointi Standardin SFS-EN 12195-1 Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus. Turvallisuus. Osa 1: Kiinnitysvoimien laskenta. Suomennettu painos on julkaistu syksyllä 2011 ja sen voi ostaa SFS:n verkkokaupasta.

Vapaasti ladattavia aineistoja

Muita hyödyllisiä linkkejä

LASTUn postituslista

LASTUn postituslistalle lisätään automaattisesti kaikki tapaamisissa paikalla olleet. Postituslistalle voi liittyä myös lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anelsu@utu.fi. Postituslistalla oleville lähetetään tapaamisiin liittyen sähköposteja ja tiedotetaan muista aihealueen maksuttomista tapahtumista ja palveluista. Postituslistalta voi poistua lähettämällä pyynnön LASTUn tiedottajalle. Postituslista on vain LASTUn tiedottajan käytössä eikä tietoja luovuteta muille. Postituslista koostuu pelkistä sähköpostiosoitteista. LASTUn tapaamisiin ilmoittautuneista tehdään nimilista tapaamisen vahvistukseen ja osallistuneet listataan tapaamisen pöytäkirjaan. Tiedostot ovat ladattavissa Turun yliopiston toteuttaman ja ylläpitämän pilvipalvelun kautta.