Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU

Maaliskuussa 2009 järjestetyn Lastiturvallisuuden asiantuntijafoorumin innostamana perustettiin löyhästi LOGYn kuljetusfoorumin yhteyteen lastiturvallisuustyöryhmä LASTU, jonka tavoitteeksi on asetettu edistää turvallisuutta ja kuljetusten laadun nostamista läpi koko kuljetusketjun koordinoidusti yhteistyössä ketjun eri osapuolten ja viranomaisten kanssa.

LASTUn toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille ja postituslistalle voi liittyä lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anne.e.suominen@utu.fi.

LASTUn Linkedin sivut 

Seuraava tapaaminen

Lastiturvallisuusryhmä kokoontuu vihdoinkin muutenkin kuin etäyhteydellä. Seuraava LASTU-tapaaminen on maanantaina 6.6.2022 klo 9-15 Kaarinassa MacGregor Finland Oy isännöimänä osoitteessa Hallimestarinkatu 6. Osallistuminen on mahdollista myös etäyhteydellä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumisen yhteydessä valitaan osallistuuko paikanpäällä vai etäyhteydellä. Jos haluatkin muuttaa ilmoittautumistasi, niin olethan yhteydessä.

Puheenvuoroissa käsitellään muun muassa MacGregorin toimintaa ja osaamisalueita sekä mahdollisesti kuullaan elintarvikekonttien olosuhdehallinnasta. Tapaamisen ohjelman puheenvuorojen varmistuttua tiedotamme lisää. Voit ilmoittautumisen yhteydessä myös ehdottaa puheenvuorojen aiheita ja puhujia.

Ilmoittautuminen viimeistään 29.5.2022 tämän linkin kautta https://link.webropolsurveys.com/EP/1E71F5B0C2FB9297

Tervetuloa ja tapaamisiin Kaarinassa!

LASTU - kutsu ja edellisen tapaamisen muistioluonnos löytyvät täältä. 

Tiedoksi:

Vuosi 2022

Puheenjohtaja:  Jukka Huumarkangas, Valmet Technologies Oy

Varapuheenjohtaja: Hanna Lammintaus

Sihteeri: Antti Vanhala, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tiedottaja: Anne E. Suominen, Turun yliopisto

LASTU-tapaamiset

LASTU - muistiot ja esitykset
LASTU - kutsu, vahvistus ja edellisen tapaamisen muistioluonnos. 

 


Ilmainen kuormanvarmistuksen oppimateriaali ja sidontalaskuri

CARING - Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

Video jarrutuskokeista

Lastiturvallisuuslinkkejä

Eurooppalainen standardointi Standardin SFS-EN 12195-1 Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus. Turvallisuus. Osa 1: Kiinnitysvoimien laskenta. Suomennettu painos on julkaistu syksyllä 2011 ja sen voi ostaa SFS:n verkkokaupasta.

Vapaasti ladattavia aineistoja

Muita hyödyllisiä linkkejä

LASTUn postituslista

LASTUn postituslistalle lisätään automaattisesti kaikki tapaamisissa paikalla olleet. Postituslistalle voi liittyä myös lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anne.e.suominen@utu.fi. Postituslistalla oleville lähetetään tapaamisiin liittyen sähköposteja ja tiedotetaan muista aihealueen maksuttomista tapahtumista ja palveluista. Postituslistalta voi poistua lähettämällä pyynnön LASTUn tiedottajalle. Postituslista on vain LASTUn tiedottajan käytössä eikä tietoja luovuteta muille. Postituslista koostuu pelkistä sähköpostiosoitteista. LASTUn tapaamisiin ilmoittautuneista tehdään nimilista tapaamisen vahvistukseen ja osallistuneet listataan tapaamisen pöytäkirjaan. Tiedostot ovat ladattavissa Turun yliopiston toteuttaman ja ylläpitämän pilvipalvelun kautta.