Lastiturvallisuustyöryhmä LASTU

Maaliskuussa 2009 järjestetyn Lastiturvallisuuden asiantuntijafoorumin innostamana perustettiin löyhästi LOGYn kuljetusfoorumin yhteyteen lastiturvallisuustyöryhmä LASTU, jonka tavoitteeksi on asetettu edistää turvallisuutta ja kuljetusten laadun nostamista läpi koko kuljetusketjun koordinoidusti yhteistyössä ketjun eri osapuolten ja viranomaisten kanssa.

LASTUn toiminta on avointa kaikille kiinnostuneille, ja postituslistalle voi liittyä lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anne.e.suominen@utu.fi.

Tule mukaan myös LASTUn LinkedIn-ryhmään!

Seuraava tapaaminen

Seuraava LASTU-tapaaminen järjestetään 12.6.2023 klo 10–15 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY:n vieraana osoitteessa Kivikon Sortti-asema, Kivikonlaita 5, Helsinki.

Puheenvuorojen lisäksi ohjelmassa on opastettu tutustuminen. Mahdollisesti puheenvuoroja voi seurata myös etäyhteyden kautta, mutta tämä varmistuu vasta lähempänä tilaisuutta.

Tilaisuuden tarkempi ohjelma on vielä valmistelussa, mutta voit jo nyt ilmoittautua mukaan tästä linkistä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lisätiedot: LASTUn tiedottaja Anne E. Suominen, 040 779 9494, anne.e.suominen@utu.fi

Huomaa myös muut tapahtumat

Logistiikan terminaaliturvallisuus -työpaja järjestetään 22.5.2023 Turvallisuuskeskuksessa Porissa. Teoriaosuuden lisäksi on luvassa turvallisuuskävely Auramaan logistiikkaterminaalissa ja käytännön demonstraatiot/harjoitteet Turvallisuuskeskuksessa. Lue lisää >

VAK-onnettomuuksiin varautumispäivä järjestetään 24.8.2023 Heurekassa Vantaalla ja ilmoittautuminen on nyt auki. Paikoista on jo noin puolet varattu, joten jos haluat osallistua, niin kannattaa nopeasti varata oma paikka! Lue lisää >

Vuosi 2023

Puheenjohtaja: Pekka Paavilainen, Transval Group

Varapuheenjohtaja: Sasu Salminen, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia

Sihteeri: Antti Vanhala, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tiedottaja: Anne E. Suominen, Turun yliopisto

LASTU-tapaamiset

LASTU - muistiot ja esitykset
LASTU - kutsu, vahvistus ja edellisen tapaamisen muistioluonnos

Tiedoksi:


Ilmainen kuormanvarmistuksen oppimateriaali ja sidontalaskuri

CARING - Cargo securing to prevent cargo damages on road, sea, rail and air

Video jarrutuskokeista

Lastiturvallisuuslinkkejä

Eurooppalainen standardointi Standardin SFS-EN 12195-1 Maantieajoneuvojen kuormanvarmistus. Turvallisuus. Osa 1: Kiinnitysvoimien laskenta. Suomennettu painos on julkaistu syksyllä 2011 ja sen voi ostaa SFS:n verkkokaupasta.

Vapaasti ladattavia aineistoja

Muita hyödyllisiä linkkejä

LASTUn postituslista

LASTUn postituslistalle lisätään automaattisesti kaikki tapaamisissa paikalla olleet. Postituslistalle voi liittyä myös lähettämällä yhteystiedot LASTUn tiedottajalle anne.e.suominen@utu.fi. Postituslistalla oleville lähetetään tapaamisiin liittyen sähköposteja ja tiedotetaan muista aihealueen maksuttomista tapahtumista ja palveluista. Postituslistalta voi poistua lähettämällä pyynnön LASTUn tiedottajalle. Postituslista on vain LASTUn tiedottajan käytössä eikä tietoja luovuteta muille. Postituslista koostuu pelkistä sähköpostiosoitteista. LASTUn tapaamisiin ilmoittautuneista tehdään nimilista tapaamisen vahvistukseen ja osallistuneet listataan tapaamisen pöytäkirjaan. Tiedostot ovat ladattavissa Turun yliopiston toteuttaman ja ylläpitämän pilvipalvelun kautta.