Vihreän logistiikan aamiaisseminaari

16.05.2023

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille LOGYn jäsenille.

Tervetuloa LOGY Pirkanmaan järjestämään aamiaistilaisuuteen verkostoitumaan ja kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja vihreän logistiikan haasteista, ratkaisuista, tulevaisuuden uhista ja mahdollisuuksista. Luvassa on myös paneelikeskustelu.

Tapahtumaa on mahdollista seurata livenä Tampereella tai etänä streamin välityksellä.

Alustava ohjelma

8.30  Aamupala

9.00  Tervetuloa

9.10  Liikenteen uudet energiamuodot
Mika Kolari, Senior Business Advisor, EU Funding, Business Tampere

9.40  Aihe vahvistuu lähiaikoina

10.10  Aihe vahvistuu lähiaikoina
Ari Männikkö, myyntijohtaja, Boxon Oy

10.40  Tauko

10.50  Paneelikeskustelu: Vihreän logistiikan infran haasteet
Tuomas Mäkelä, Head of Business Unit, Plugit Finland Oy
Ruut-Maaria Rissanen, suunnittelujohtaja, Pirkanmaan liitto
Tapani Touru, liikennejärjestelmäpäällikkö, Tampereen kaupunkiseutu

12.00  Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen

Varaa oma paikkasi Vihreän logistiikan aamiaisseminaariin tällä sivulla olevien linkkien kautta. Valitsethan oikean linkin sen mukaan, haluatko osallistua tapahtumaan paikan päällä Tampereella vai etänä.

Saunaravintola Kuuman livetilaisuuteen mahtuu 35 ensimmäistä ilmoittautujaa.

Ilmoittautuminen päättyy 14.5. Lämpimästi tervetuloa joukon jatkoksi!

Ilmoittaudu tästä livetapahtumaan

 

Ilmoittaudu tästä etäosallistujaksi

Tutustu puhujiin

Mika Kolari, Senior Business Advisor, EU Funding, Business Tampere

Mika Kolari on Business Tampereella työskentelevä EU-rahoitukseen erikoistunut asiakkuusvastaava, jonka tehtävänä ovat erityisesti kiertotalous- ja materiaaliteknologiahankkeiden edistäminen sekä energia- ja puolijohdeteollisuuden hankkeet.

Kolarilla on diplomi-insinöörin (1993) ja tekniikan lisensiaatin (1998) tutkinnot materiaalitekniikan alueelta Tampereen teknillisestä korkeakoulusta. Hän on saanut Imatran voiman säätiön jatko-opinnäytepalkinnon lisensiaatintyöstään (2000) ja Tampereen kaupungin teknisen luovuuden palkinnon (2009) toimiessaan nanoteknologian parissa.

Mika Kolari on vastannut mm. edistyneiden kuljettajaa avustavien järjestelmien (ADAS) tutkimuksesta ja tuotekehityksestä autonomisille ajoneuvoille, jättirekoille ja työkoneille, vetänyt autoteollisuuden analytiikkaan liittyvää ralliauton tiedonkeruuprojektia, käynnistänyt 5G-pohjaisen V2X-yhteysprojektin VTT:n kanssa sekä käynnistänyt ja osallistunut hankkeeseen "Objektien tunnistus liikenteestä laserskannauksella".

Lisäksi Kolari on  kehittänyt jäänestopinnoitteita miehittämättömiin lentokoneisiin, nanopinnoitteita laivojen ikkunoihin, nanopinnoitteita autojen ja junien tuulilaseihin ja ulkopinnoille. Hän on myös kehittänyt veneen rungon ja veden välistä kitkaa alentavia pinnoitteita F1-venetiimin kanssa ja moottorin suorituskykyä ja luotettavuutta parantavia nanomateriaaleja johtavan F1-moottorivalmistajan kanssa.

Tuomas Mäkelä, yksikönpäällikkö - ammattiliikenne, Plugit Finland Oy

Tuomas Mäkelä on työskennellyt ammattiliikenteen latausratkaisujen parissa kaksi vuotta. Plugitilla hän on toiminut vuodesta 2022 alkaen ammattiliikenteen ja taksien latausratkaisuihin keskittyvän yksikön vetäjänä sekä ratkaisumyyntitehtävissä.

Plugit on kokonaisvaltainen Suomen kokenein ammattiliikenteen latausratkaisutoimittaja, jonka kehityksestä Tuomas on ottanut vastuun. Toiminnallaan ja palveluillaan Plugit on kyennyt rakentamaan vastuullisen ammattiliikennettä tukevan palvelumallin. Yksi Tuomaksen tehtävistä on kasvattaa Plugitin investoimaa ammattiliikennettä tukevaa julkista sekä yksityistä latausverkostoa. Latausta tehostavat ja tukevat pilvipohjaiset Plugit FleetManager -hallintatyökalut ovat tärkeässä osassa kohti kustannusoptimoitua lataamista.

Ennen siirtymistään Plugitille Tuomas on toiminut vaativissa kansainvälisissä järjestelmäkehitys- sekä myyntitehtävissä, logistiikan järjestelmien ja teollisuuden sähkötuotteiden parissa.

Ruut-Maaria Rissanen, suunnittelujohtaja, Pirkanmaan liitto

Ruut-Maaria Rissanen on Pirkanmaan liiton suunnittelujohtaja. Hän vastaa maakuntakaavoituksesta ja maakunnallisesta liikennejärjestelmän suunnittelusta. Tässä suunnittelukokonaisuudessa yhdistyvät niin elinkeinoelämän, asukkaiden kuin ympäristönkin tarpeiden yhteensovittaminen. Rissanen on toiminut aiemmin liikennesuunnittelijana, joten logistiikan ja liikenteen kehittämisen näkökulma on yhä vahvana hänen työssään.Tapani Touru
, liikennejärjestelmäpäällikkö, Tampereen kaupunkiseutu

Touru on toiminut Tampereen kaupunkiseudun liikennejärjestelmäpäällikkönä vuoden 2018 alusta.

Tehtävässään hän koordinoi seudun liikennejärjestelmäyhteistyötä, jonka pyrkimyksenä on yhteistyön, strategisen suunnittelun ja strategisten kärkien toimeenpanon edistämisen keinoin myötävaikuttaa liikennejärjestelmän ja yhdyskuntarakenteen kestävään kehitykseen. Viime aikoina yhteistyössä ja yhteissuunnittelussa ovat korostuneet vauhdilla kasvavan seudun siirtyminen raiteille ja polkupyörän renkaille.

Ennen siirtymistä töihin synnyinseudulleen Touru toimi vastaavissa tehtävissä Helsingin seudulla.


Huomaa myös muut tulevat tapahtumat:

20.–21.4. Vihreää Logistiikkaa -risteily | Turku
27.4. LOGYn jäseniltapäivä ja sääntömääräinen kevätkokous | Helsinki
17.5. LOGY Golf 2023 - 10 v. juhlakisa! | Hämeenlinna
25.10. alkaen Logistiikan peruskurssi | Etäkoulutus