Tapahtuman kuvaus Puhujat

Kuljetuspäivä 2021 – Trendit ja mahdollisuudet

Paikka: Finlandia-talo, Mannerheimintie 13e, Helsinki
Aika: 28.10.2021 9:00 - 16:00

Kuljetusalan ammattilaiset kokoontuvat Finlandia-talolle vuoden tärkeimpään tapahtumaan kuulemaan alan tulevaisuuden näkymistä. Mitkä megatrendit ohjaavat kuljetusalan kehitystä tulevina vuosina Suomessa? Mitkä arvot nousevat tärkeimmiksi yritysten tehdessä kuljetuspäätöksiä ja mitkä driverit osaltaan ohjaavat varustamoiden ja kuljetusliikkeiden investointeja?

Kuljetuspäivässä luodaan katsausta ja avataan keskustelua alan tulevaisuudesta, jossa globaali markkinatalous, digitalisaatio ja ilmastonmuutos luovat uusia mahdollisuuksia, mutta myös edellyttävät toimijoilta yhä joustavampia ja ketteriä toimintatapoja saavuttaakseen kilpailuetua.

Tervetuloa Kuljetuspäivään visioimaan, keskustelemaan ja kuulemaan kuljetusalan mahdollisuuksista!


Tapahtuman puheenjohtajana toimii LOGY Kuljetusfoorumin puheenjohtaja Mia Jyrkänkallio, Key Account Manager, DHL Freight Finland. Tutustu seminaarin puhujiin Puhujat-välilehdellä.

Ohjelma

8.00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit

9.00 Päivän avaus
Mia Jyrkänkallio, LOGY Kuljetusfoorumin puheenjohtaja, Key Account Manager, DHL Freight Finland

9.10 Tilannekatsaus Suomen talouteen ja tulevaisuudennäkymät
Juho Kostiainen, Senior Analyst, Nordea

9.45 Logistiikka digitalisaation ja datatalouden aallonharjalla
Maria Rautavirta, tietoliiketoimintayksikön johtaja, Liikenne- ja viestintäministeriö

10.15 Tauko

10.45 Innovointi- ja kokeilukulttuuri  yhdessä eteenpäin!
Ollipekka Mäkitalo, kehityspäällikkö, Tulli

11.15 Älykkäät kuljetuskäytävät tulevaisuuden näyteikkunana
Lasse Nykänen, Project Director, Vediafi

11.45 Lounastauko

12.45 Konttiliikenteen nykytila ja lähiajan näkymät
Lauri Ojala, professori, Turun yliopisto

13.15 Yhdessä kohti nollapäästöjä
Magnus Björklund, toimitusjohtaja, Volvo Finland Ab

13.45 Kahvitauko

14.15 Kilpailun positiiviset vaikutukset logistiikassa
Ilkka Seppänen, toimitusjohtaja, Operail Finland

14.45 Asiantuntijapaneeli: EU Mobility Package

Jarmo Halonen, COO, NCS Finland
Pasi Kurkinen, Global Category Manager, Logistics, Cargotec
Iiro Lehtonen, toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry
Veli-Matti Syrjänen, liikenneneuvos, Liikenne- ja viestintäministeriö
Erkki Valtonen, toimitusjohtaja, Blue Water Shipping

15.45 Päätössanat: Tärkeimmät trendit ja tulevaisuuden mahdollisuudet kuljetusalalla
Mia Jyrkänkallio, LOGY Kuljetusfoorumin puheenjohtaja, Key Account Manager, DHL Freight Finland

Pidätämme oikeuden muutoksiin

Ilmoittaudu tästä

Puhujat

Mia Jyrkänkallio
Puheenjohtaja

Mia Jyrkänkallio on työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007 sekä sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. Mia on ollut LOGYn jäsen logistiikka-uran alusta alkaen, hän on myös Kuljetusfoorumin johtoryhmän jäsen ja puheenjohtaja. Mia toimii DHL Freight (Finland) Oy:ssä Key Account Managerina asiakkuuksien rajapinnassa.

Juho Kostiainen
Senior Analyst, Nordea

Juho Kostiainen seuraa ja analysoi Suomen taloutta ja asuntomarkkinoita. Koronakriisin talousvaikutukset ovat olleet fokuksessa elokuusta lähtien, jolloin Juho siirtyi Nordean tutkimustiimiin. Aiemmin Juho on seurannut niin Suomen kuin Kreikankin taloutta virkamiehen silmin valtiovarainministeriössä, Suomen Pankissa ja Euroopan komissiossa.

Pasi Kurkinen
Logistiikan kategoriapäällikkö, Cargotec

Pasi Kurkinen toimii logistiikan kategoriapäällikkönä Cargotecillä, hän vastaa konsernin globaaleista logistiikkahankinnoista. Ennen Cargotecia hän on työskennellyt Valmetilla, Metsolla ja Valmet-Automotivella mm. kuljetuspäällikkö- ja asiantuntijatehtävissä. Kurkinen on Kuljetusfoorumin johtoryhmän hallituksen jäsen sekä LOGY Varsinais-Suomen johtoryhmän jäsen.

Ollipekka Mäkitalo
kehityspäällikkö, Tulli

Ollipekka Mäkitalo johtaa Tullin valvontaosaston Tuotekehitys ja innovointi -toimintayksikköä, jonka tavoitteena on kehittää, kokeilla sekä arvioida uuden teknologian tuomia mahdollisuuksia Tullin toiminnan kehittämiseksi. Ollipekka on toiminut viimeiset 10 vuotta Tullin digitalisaation keskeisellä näköalapaikalla sekä ajanut aktiivisesti innovointi- ja kokeilukulttuuria osaksi Tullin normaalitoimintaa. Juuri aloitettu Kivilompolon automaattisen rajanylityksen mahdollistava pilotti yhteistyössä viranomais- ja yksityissektorin kanssa on hyvä esimerkki Tullin kehittymishalukkuudesta.

Lasse Nykänen
Project Director, Vediafi

Projektijohtaja Lasse Nykänen (DI) aloitti Vediafi:llä 2019, mitä ennen hän on työskennellyt lähes 10 vuotta tutkimusmaailmassa liikennealan tutkijana mm. Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Nykäsen toimenkuvaan kuuluu Vediafin palveluiden kehittäminen ja projektien koordinointi. Urallaan Nykänen on erikoistunut älyliikenteen, liikenteen uusien palveluiden ja logistiikan kehittämiseen. Nykäsen työssä korostuu yhteistyö eri toimijoiden kanssa ja erityisesti yhteistyö julkisen ja yksityisen sektorin välillä.

Lauri Ojala
Professori, toimitusketjujen johtaminen, Turun yliopisto

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun toimitusketjujen johtamisen oppiaineessa professorina toimiva Lauri Ojala on kansainvälisesti tunnettu logistiikan tutkija, joka on toiminut muun muassa Suomen hallituksen selvitysmiehenä ja Maailmanpankin asiantuntijana. Hän on muun muassa kehittänyt Maailmanpankille yli 150 maan ulkomaankaupan logistista toimivuutta mittaavan Logistics Performance Indexin, joka on laajasti sekä kansainvälisten järjestöjen että useiden maiden hallitusten käyttämä indikaattori.

Maria Rautavirta
Tietoliiketoimintayksikön johtaja, Liikenne- ja viestintäministeriö

Liikenneneuvos Maria Rautavirta, DI, toimii tietoliiketoimintayksikön johtajana liikenne- ja viestintäministeriössä. Yksikön vastuulla on datatalous ja siihen liittyvä yleissääntely sekä tiedon hyödyntäminen liikenteessä palveluiden ja logistiikan tarpeisiin.

Ilkka Seppänen
Toimitusjohtaja, Operail Finland Oy

Ilkka Seppänen on toiminut kaksi vuotta Operail Finland Oy:n toimitusjohtajana. Operail Finland Oy on uusi toimija Suomen rautatiemarkkinoilla. Yhtiö tarjoaa rautatielogistiikan vienti-, tuonti- ja kauttakuljetuspalveluja sekä niihin liittyviä lisäpalveluja. Ennen Operailia Seppänen on toiminut pitkään rautatielogistiikkaan liittyvissä asiantuntija- ja johtotehtävissä ja on ollut aktiivisesti kehittämässä Suomen ja Venäjän välistä rautatieliikennettä mukaan lukien Trans -Siperian rautatiekuljetukset.

Veli-Matti Syrjänen
Liikenneneuvos, Liikenne- ja viestintäministeriö

Veli-Matti Syrjänen toimii Logistiikan ja tavaraliikenteen liikenneneuvoksena liikenne- ja viestintäministeriön palveluosastolla. Hänen työpöydällään ovat erityisesti maanteiden tavarankuljetukset; kansainväliset sopimukset sekä kuljetusalan EU- ja kansallinen lainsäädäntö.Veli-Matilla on noin 15 vuoden työkokemustausta DHL Expressin laatupäällikkönä, ympäristöpäällikkönä, työsuojelupäällikkönä sekä huolinnan esimiehenä, aluehallintoviraston liikennealan työsuojelutarkastajana, lentoyhtiön esimiestehtävissä, varastopäällikkönä ja ahtaajanakin hän on toiminut. Veli-Matti on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.

Erkki Valtonen
Maajohtaja & toimitusjohtaja, Blue Water Shipping

Erkki Valtonen on toiminut Blue Water Shippingin maa- ja toimitusjohtajana vuodesta 2014 alkaen. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus kansainvälisen ja kotimaisen kuljetuslogistiikan johtotehtävistä Suomessa ja ulkomailla. Erkki on myös useita vuosia edustanut työantajiaan sekä Logistiikkayritysten Liiton että Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton hallituksissa.

Iiro Lehtonen
Toimitusjohtaja, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Iiro Lehtonen toimii Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n toimitusjohtajana. Hän on työskennellyt logistiikkasektorilla ja maanteiden tavaraliikenteen äänitorvena noin 25 vuotta.

Jarmo Halonen
COO, NCS Finland Oy

Jarmo Halonen on toiminut NCS Finland Oy:n COO:na vuodesta 2019 alkaen. Hänellä on monipuolinen ja laaja-alainen kokemus kansainvälisten kuljetusten johtotehtävistä niin Suomessa kuin Ruotsissa.

Magnus Björklund
Toimitusjohtaja, Volvo Finland Ab

Magnus Björklund toimii Volvo Finland Ab:n toimitusjohtajana. Johtamistyylissään Magnus korostaa luottamusta, avoimuutta ja vastuullisuutta. Lean-ajattelulla on keskeinen rooli hänen toiminnassaan. Kokemusta johto- ja taloustehtävistä on karttunut laajasti vähittäis- että tukkumyynnin sektoreilta Suomesta ja ulkomailta.

Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry

Markku Henttinen on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n toimitusjohtaja. Hän on ehtinyt tehdä monipuolisen uran logistiikka-alan johtotehtävissä. Ennen LOGYn palvelukseen siirtymistä Henttinen toimi VR:n kappaletavaralogistiikan johdossa. Aikaisempia työnantajia ovat olleet mm. John Nurminen, Inex Partners, Kiitolinja-Scansped, Schenker, Indoor Group ja Transpoint.

Ilmoittaudu tästä

HINNAT
(Kuljetuspäivä + Sisälogistiikkapäivä)

  • Normaalihinta 395 € + alv
  • LOGYn jäsenhinta 355 € + alv

(sis. lounaan ja kahvin)

Valitse kahden seminaarin ohjelmista juuri sinua kiinnostavat puheenvuorot.

Liity jäseneksi | Peruutusehdot

Ilmoittautuminen
26.10.2021 mennessä


Kysy ryhmäedusta – ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.
Huolehdimme turvallisuudesta – tutustu covid-ohjeeseemme täällä.


Tule yhteistyökumppaniksi Kuljetuspäivään!

Kuljetuspäivässä kohtaat kattavasti alan asiantuntijat eri toimialoilta. Vuosittain mukana yli 100 kuljetuksen ammattilaista.
Lue lisää kumppanipaketeista >

Yhteistyökumppanit: