Kuulumisia Hankintafoorumista

Kirjoitettu: 23.2.2018

Kuulumisia Hankintafoorumista

Uusi vuosi on jo pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin ja vuoden ensimmäinen tapahtumakin järjestettiin uuden GDPR lainsäädännön tiimoilta. On kuitenkin hyvä pysähtyä hetkeksi ja tehdä lyhyt katsaus päättyneeseen vuoteen. Hankintafoorumin vuoden 2017 teemana oli digitalisaatio joka aika hyvin rytmitti vuoden tapahtumia, huipentuen Hankintapäivään ja foorumin 10 vuotisjuhliin Syyskuussa.

Vuosi oli monellakin mittarilla onnistunut. Hankintafoorumin tapahtumia järjestettiin johtoryhmän ja eri tiimien toimesta kahdeksan kappaletta, joissa kävi yli kolme sataa hankinnan ammattilaista ja palaute oli erittäin hyvää. Kiitos tästä Hankintafoorumin johtoryhmälle, erittäin aktiivisille tiimeille ja etenkin kaikille osallistujille.

Vuoden päätapahtuma Hankintapäivä jäi hieman osallistujatavoitteesta, mutta toisaalta palaute tapahtumasta oli erittäin positiivista, joka toivottavasti kantaa hedelmää vuoden 2018 seminaariin.

Foorumin johtoryhmässä tapahtui pieniä muutoksia, kun useamman vuoden aktiivisen osallistumisen jälkeen Katariina Aho, Seppo Lönnqvist ja Jorma Ruikka antoivat tilaa uusille kasvoille. Suurkiitos Katariinalle, Sepolle ja Jormalle vuosien panostuksesta Suomalaisen hankintaosaamisen kehittämiseen. Kuluvalle vuodelle minulla on ilo toivottaa Maria Aartela Finnairilta, Jukka Lehtelä Fiskarsilta ja Petteri Nisonen Pauligilta tervetulleiksi Hankintafoorumin johtoryhmään.

Vuoden 2018 teemaksi valitsimme johtoryhmässä ”Hankinta lisäarvon tuottajana”. Toivonkin että saamme heräteltyä keskustelua, miten hankinta mahdollisimman monessa yrityksessä pystyisi muuttumaan tukifunktiosta operatiiviseksi osaksi yritystä ja kiinteäksi osaksi yrityksen arvoketjua. Uusi vuosi tuo mukanaan mielenkiintoisia uudistuksia myös tapahtumakenttään. Hankintapäivä on tänä vuonna osa kansainvälisen oston kattojärjestön IFPSM:n World Summit tapahtumaa, joka järjestetään Suomessa Syyskuussa. Tästä paljonkin lisää tulevina kuukausina mutta tapahtumassa kuullan paljon lisää mikä hankinnan rooli tulevaisuudessa voi parhaimmillaan olla. Tervetuloa mukaan Hankintafoorumin toimintaan ja mielenkiintoisiin tapahtumiin tänäkin vuonna!

Antti Suorsa
Hankintafoorumin puheenjohtaja