Joulukauppa ennakoi kaupan alalle myönteistä kehitystä vuodelle 2017

19.12.2016

Joulukauppa ennakoi kaupan alalle myönteistä kehitystä vuodelle 2017
Kauppalehti, 19 Dec 2016, 10:-
Joulun viimeiselle viikolla tiivistyvä lahjakauppa povaa kaupan alalle hyvää vuotta 2017. Verkkokauppa tekee jouluna 2016 ennätyksiä lähetettyjen pakettien määrässä. Joulupyhien osuminen viikonlopulle sataa myyjien laariin. Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen toteaa, että joulu on jopa pitkään tiivistynyt viimeiselle viikolle siitä huolimatta, että mukaan tullut mm. black fridayn kaltaisia joulukaupan käynnistämisen kampanjoita.
Kaupan alan arvioi, että alustavien tietojen valossa joulu 2016 on parempi kuin vuonna 2015. Kaupan liiton edunvalvontajohtaja Tuula Loikkanen toteaa, että jos joulukauppa kasvaa, se heijastuu yleensä seuraavan vuoden kauppaan positiivisesti.
Postin arvion mukaan verkkokaupan volyymit ovat viime vuosina kasvaneet lähes kymmenen prosentin vuosivauhtia. Matkahuollon toimitusjohtaja Jorma Oksaharju kertoo, että Matkahuollolle joulu on tarkoittanut kaksinumeroista kasvua verkkokaupan pakettien osalta.
Verkkokauppateollisuuden toimitusjohtaja Maria Rajakallio sanoo, että uusin kasvava trendi on mobiiliostaminen. Verkkokaupan potentiaali nähdään vasta lähivuosien kuluessa.
©M-Brain