3 x tehokkaampaa hankintaa

Kirjoitettu: 22.1.2018

3 x tehokkaampaa hankintaa

Hankinnan uusimmat ilmiöt ja parhaimmat vinkit ovat vahvasti edustettuina LOGY Conferencessa 8.–9.2.2018.

"Megatrendit kuten digitalisaatio, tekoäly ja kestävä kehitys ravistelevat parhaillaan hankinta-ammattilaisen työnkuvaa”, sanoo LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen.

Jatkuva muutos kannattaa kääntää eduksi hyödyntämällä uusimmat innovaatiot eturintamassa. LOGY Conferencessa pääset lennokkaasti liikkeelle oppimalla alan visionääreiltä ja luomalla arvokkaita kontakteja. Kiinnitä huomiosi esimerkiksi näihin kolmeen ajankohtaiseen tärppiin hankinta-ammattilaisille.

1. Optimoi äärimmilleen

Mitä vähemmän manuaalisia työvaiheita hankintatoimeen sisältyy, sitä tehokkaammaksi prosessi muotoutuu ja paremmaksi asiakaskokemus kehittyy.

”Tulevaisuudessa tavaran toimitusketjut ovat optimoitu äärimmilleen. Digitalisaation myötä tietojärjestelmät keskustelevat keskenään ja informaatio linkittyy tehokkaammin kuin koskaan aikaisemmin. Älykkäällä tiedonhallinnalla ja järjestelmillä toimitusketju voidaan rakentaa optimaaliseksi”, Henttinen sanoo.

2. Hyödynnä tekoäly

Tekoäly ja koneoppiminen ovat jo täällä, mutta harva yritys on tarkastellut, miten niitä voisi hyödyntää hankintatoimessa.

”Mitä tapahtuu, kun tekoäly tuodaan esimerkiksi verkkokauppaan? Tekoäly voi skannata halutuilla markkina-alueilla tuotteiden markkinahinnat ja optimoida oman hinnoittelun. Tai vaihtoehtoisesti koneäly voi hakea hankintamarkkinoiden tarjonnasta tuoteideoita, laskea ennakkoon niiden kaupallisen menestyksen sekä määrittää järkevimmän toimitustavan”, Henttinen sanoo.

3. Kestävä on menestyvää

Kansainvälisen hankinta-ammattilaisten kattojärjestön IFPSM:n vuosikonferenssin 2017 viesti oli, että panostaminen kestävään kehitykseen johtaa liiketoiminnan menestykseen nyt ja tulevaisuudessa.

"Kestävän kehityksen tavoitteet tulee saada osaksi jokaisen organisaation tavoitteita ja mittareita. Erityisesti hankinta-ammattilaiset ovat avainasemassa tässä työssä. Esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelmassa on 17 tavoitealuetta, joista useimmat linkittyvät hankintoihin ja logistiikkaan", Henttinen lisää.

Lisää hyödyllisiä vinkkejä ja näkökulmia parempaan hankintatoimeen kuulet LOGY Conferencessa 8.–9.2.2018. Ilmoittaudu mukaan nyt!

>> Ilmoittaudu nyt >>