Hankintafoorumin vuosi

Kirjoitettu: 22.3.2019

Uusi vuosi on jälleen pyörähtänyt vauhdikkaasti käyntiin ja ensimmäinen kvartaali alkaa olla paketissa.

2018 tuntuu jo kaukaiselta mutta sähköisistä arkistoista löytyi kuitenkin tietoja siitä, miten vuosi Hankintafoorumin osalta meni. Hankintafoorumin tiimit järjestivät yhdessä LOGYn toimiston kanssa kahdeksan tapahtumaa vuoden aikana. Osallistujia oli yli 500 - pois lukien World Summit -seminaarin kansainväliset osallistujat. Tapahtumien palautekeskiarvo oli 8,8/10. Hankintafoorumin tapahtumien osallistujamäärä onkin kasvanut tasaisesti vuodesta toiseen ja jopa kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa palautteiden pysyessä huipputasolla. Kiitos tästä kaikille aktiivisille tiimiläisille ja osallistujille! Uutena tapahtumakonseptina esittelimme webinaarin: Best in class tapahtuma järjestettiin virtuaalisesti ja tallenteen pystyy katsomaan myös tapahtuman jälkeen eli silloin, kun vapaana oleva aika ja kiinnostus kohtaavat.

Vuosi huipentui syyskuussa Finlandia-talolla, jossa järjestettiin kansainvälisen hankinnan kattojärjestön International Federation of Purchasing and Supply Managementin (IFPSM) World Summit -tapahtuma. Tapahtuma keräsi kansainvälisiä huippupuhujia ja yli kolmesataa hankinnan ammattilaista ympäri maailman.

Vuoden 2019 Hankintafoorumin teemasta keskusteltiin johtoryhmässä vilkkaasti useaan otteeseen. Tarkoituksenamme oli löytää relevantti ja ammattikuntaa koskettava teema, jonka ympärille voisimme rakentaa vuoden tapahtumatarjontaa. Usean iteraation kautta päädyimme teemaan Hankintatoimi – Yhteistyöllä tuloksiin. Halusimme korostaa yhteistyön merkitystä niin yrityksen sisällä, arvoketjussa kuin muidenkin ulkoisten sidosryhmien kanssa, ja tietysti erityisesti hankinnan tärkeää roolia tämän yhteistyön toteutumisessa.

Hankintafoorumin työ tapahtuu pääasiassa eri tiimien kautta. Uutena tiiminä on aloittanut ICT-hankintojen tiimi, joka on jo herättänyt paljon kiinnostusta. Aktiivinen toiminta jatkuu muissakin tiimeissä, kuten Best in Class, epäsuorat hankinnat, julkiset hankinnat, vastuulliset hankinnat, markkinointihankintaryhmä ja koulutustiimi. Jos toiminta hankintafoorumin tiimeissä kiinnostaa, otathan yhteyttä allekirjoittaneeseen ja LOGYn toimistoon.

Kiitos kaikille hienosta vuodesta 2018 ja tervetuloa Hankintafoorumin tapahtumiin tänäkin vuonna! Lisää tietoa tapahtumista ja hankinta-aiheisia uutisia LOGYn sivuilta www.logy.fi ja www.ostologistiikka.fi.

Antti Suorsa
Hankintafoorumin puheenjohtaja