Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

LOGY SCM-päivä 2023: Vastuulliset toimitusketjut – kohti hiilineutraaliutta

Paikka: Sokos Hotel Tripla, Kauppakeskus Tripla, Helsinki
Aika: 9.11.2023 8:00 - 16:00

Vastuulliset toimitusketjut – kohti hiilineutraaliutta

Tänä vuonna SCM-päivä käsittelee toimitusketjujen hallintaa vastuullisuuden näkökulmasta. Tervetuloa sukeltamaan syvemmälle vastuullisiin toimitusketjuihin ja niiden rooliin kohti hiilineutraaliutta. Tässä tapahtumassa käsitellään kestävää kehitystä ja sen merkitystä yritystoiminnassa, erityisesti toimitusketjujen näkökulmasta. Kuulemme asiantuntijapuheenvuoroja ja esimerkkejä yrityksistä, jotka ovat jo onnistuneet luomaan vastuullisia ja hiilineutraaleja toimitusketjuja. 

Puheenvuoroja kuulemme muun muassa Alkon Sustainability Manager Marja Aholta, Tokmannin Head of Corporate Responsibility Emilia Koskelta sekä VTT:n Solution Sales Lead Pasi Kokolta

Tapahtumaa moderoi Olli-Petteri Salo, Vice President, Global Logistics Management, Metso. 

Liity mukaan kuuntelemaan ajankohtaisia puheenvuoroja, ottamaan tärkeimmät opit omaan työhösi ja verkostoitumaan! 

Ilmoittaudu nyt mukaan!


Yhteistyössä:

 

Tapahtuman ohjelma

9.00   Paneelikeskustelu 'Paremman toimitusketjun rakentaminen:
Tehokkuuden, resilienssin ja vastuullisuuden maksimointi'

      • Johannes Salmisaari, Co-founder & CEO, Droppe Oy
      • Eunice Joensuu, Director, Supply Chain, Panel Industry, Koskisen Oyj
      • Liisa-Marie Stenbäck, CEO, Recser Oy
      • Viimeinen panelisti julkistetaan lähempänä tilaisuutta

9.45 Tokmannin ilmastotavoitteet ja päästöjen vähennystyö toimittajien kanssa

      • Emilia Koski, Head of Corporate Responsibility, Tokmanni

10.15

      • Pääyhteistyökumppani Knowit case - esitys


10.40 - 11.00 tauko


11.00 Askeleet hiilineutraaliuteen: laske, vähennä, kumoa

      • Heini Koutonen, vanhempi konsultti, Nordic Offset
       Hiilijalanjälki, LCA, ympäristötuoteselosteet (EPD), verifioinnit
      • Maija Saijonmaa, johtava asiantuntija, Nordic Offset
       Ilmastorahoitus, vapaaehtoinen päästökauppa, kompensaatiomarkkinat, hiilineutraalius, SBTi


Round table moderaattorin kanssa


12.00 Vastuullisuus asuu Alkossa - Kohti kestävämpää kuluttamista

      • Marjo Aho, Sustainability Manager, Alko

12.30 - 13.30   lounas


13.30 Vossiilisista vetyyn, raskaan liikenteen kehitys ja tulevaisuus

      • Pasi Kokko, Solution Sales Lead, VTT

14.00

      • Puhuja julkistetaan lähempänä tilaisuutta

14.30 - 15.00 kahvitauko


15.00

      • Puhuja julkistetaan lähempänä tilaisuutta

15.30   Yhteenveto ja tilaisuuden päättyminen


16.00  Verkostoitumistilaisuus Triplan The Towerissa 

Puhujat

Marja Aho
Sustainability Manager, Alko Oy

Marja Aho työskentelee Alkossa vastuullisuuspäällikkönä. Vastuullisuuspäällikön työnkuvaan kuuluu mm. vastuullisen hankinnan toimintamallin kehittäminen. Yhteistyön merkitys eri toimijoiden kesken korostuu entisestään tulevaisuuden hankintaketjuja johdettaessa. Puhujalla on pitkä kokemus laaja-alaisesta sidosryhmädialogista kansainvälisessä kontekstissa.

Puheenvuoron aihe: Vastuullisuus asuu Alkossa - Kohti kestävämpää kuluttamista
Vastuullisuus huomioidaan kaikessa toiminnassamme. Olemme kiteyttäneet vastuullisuustyömme kolmeen osa-alueeseen: yhteisö, ympäristö ja yhdessä. Ympäristön osalta kannustamme asiakkaitamme kestävämpään kuluttamiseen. Kehitämme toimintaamme yhdessä kumppaneiden kanssa koko arvoketjun – juoman tie pellolta pöytään ja pakkausten kierrätykseen – ilmastopäästöjen vähentämiseksi.

Pasi Kokko
Solution Sales Lead, Hydrogen and Industrial Energy, Teknologian tutkimuskeskus VTT

Pasi on vety- ja energiatekniikan kaupallistamisen johtava asiantuntija ja materiaalitekniikan DI. VTT:llä hänen vastuullaan ovat vetyyn ja teollisuuden energiaan liittyvän tutkimuksen yritysyhteistyö ja tutkimuksen kaupallistaminen. Ennen VTT-uraa on toiminut mm. Fortumilla lämmitysratkaisujen asiakkuusjohtajana, ja eri johtavissa tehtävissä puolijohdealan kansainvälisisissä suuryrityksissä.

Emilia Koski
Head of Corporate Responsibility, Tokmanni

Emilia on toiminut 15 vuotta vastuullisuuden ja liiketoiminnan kehitys- ja johtotehtävissä Suomessa ja maailmalla. Viimeiset viisi vuotta hän on vetänyt Tokmannin vastuullisuustiimiä ja koordinoinut organisaation Compliance-toimintaa.

Kesällä 2020 Tokmanni asetti tieteeseen perustuvat, Science Based Targets -aloitteen (SBTi) virallisesti hyväksymät ja Pariisin ilmastosopimuksen mukaiset kunnianhimoiset ilmastotavoitteet kolmantena pohjoismaisena kaupan alan yrityksenä. Toinen tavoitteista keskittyy toimitusketjun päästövähennyksiin: Tokmanni on sitoutunut siihen, että 80 % sen toimittajista (hankintojen spendin mukaan) asettaa tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet vuoteen 2025 mennessä. Emilia kertoo esityksessään Tokmannin työstä toimitusketjunsa päästöjen vähentämiseksi.

Heini Koutonen
Vanhempi konsultti, Nordic Offset Oy

Heini Koutonen (MMM) toimii vanhempana konsulttina Nordic Offsetissa. Hänellä on monialainen ympäristötieteiden ja ympäristöekonomian koulutustausta, ja monipuolista kokemusta ympäristökonsulttina etenkin ilmastovastuun saralla. Heinin ydinosaamista ovat mm. organisaatioiden hiilijalanjälkilaskenta, tuotteiden elinkaariarviointi ja ympäristöselosteet, päästövähennystoimenpiteiden sekä ilmastotiekarttojen suunnittelu

Maija Saijonmaa
Johtava asiantuntija (DI), Nordic Offset Oy

Maija Saijonmaa (DI) toimii Nordic Offsetin johtava asiantuntijana liittyen vapaaehtoiseen päästökauppaan ja hiilineutraaliuteen. Maijalla on lähes 20 vuoden kokemus ilmastorahoituksesta ja vapaaehtoisen hiilimarkkinan hankkeista. Hänen osaamisalueeseen kuuluu lisäksi päästövähennyspotentiaalin laskenta ja päästövähennystavoitteiden asetanta (esim. soveltaen Science-based targets-aloitteen ohjeistusta).

Johannes Salmisaari
Co-founder & CEO, Droppe Oy

Johannes Salmisaari, Droppe Oyn toimitusjohtaja ja perustajajäsen. Johannes on Euroopassa Forbes 30 alle 30 -teollisuuden parissa tunnustettu henkilö, jonka tavoitteena on uudistaa teollisuuskauppaa ja viedä hankinnat digitaaliselle aikakaudelle rakentamalla Euroopan kattavinta tietokantaa teollisuustarvikkeille. Liity Johanneksen ja muiden panelistien seuraan, kun he jakavat näkemyksiä ja strategioita hankintakonferenssissa ja valottavat digitaalisen hankintakanavien hyötyjä epäsuoriin hankintoihin ja kustannustehokkaampiin toimitusketjuihin.

Liisa-Marie Stenbäck
CEO, Recser Oy

Liisa-Marie Stenbäck on toiminut vuodesta 2010 lähtien paristojen ja akkujen kierrätystä Suomessa organisoivan tuottajayhteisö Recser Oy:n toimitusjohtajana.

Tehtävässään hän koordinoi ja edistää maahantuojien ja valmistajien puolesta paristojen ja akkujen kierrätystä Suomessa yhteistyössä muiden jätealan toimijoiden, tuottajayhteisöjen ja viranomaisten kanssa. Merkittävä osa hänen työtään on paristoihin ja akkuihin – erityisesti niiden kiertotalouteen ja vastuullisuuteen – liittyvän lainsäädännön seuranta ja siihen liittyvä edunvalvonta. Parhaillaan EU:ssa ollaan voimaansaattamassa EU:n akkuasetusta, jonka tavoitteena on varmistaa vihreän siirtymän kannalta kriittisten akkujen vastuullisuus ja kestävyys, sekä vahvistaa EU:n omavaraisuutta ja sisämarkkinoita.

Liisa-Marien kiinnostus yritysvastuuseen ja kiertotalouteen heräsi jo oikeustieteen opiskelujen aikana, mistä lähtien hän on seurannut tuottajavastuujärjestelmien kehitystä läheltä. Hän toimi vuodet 2020–2021 tuottajayhteisöjen neuvottelukunta TYNK:n puheenjohtajana.

Ilmoittaudu tästä

HINNAT

Super Early Bird (5.4.–31.5.)
Jäsenhinta 280 € + alv
Ei-Jäsenhinta 380 € + alv

Early Bird (1.6.–31.8.)
Jäsenhinta 315 € + alv
Ei-Jäsenhinta 415 € + alv

Normaalihinnat (1.9. alkaen) 
Jäsenhinta 360 € + alv
Ei-Jäsenhinta 460 € + alv

Seniori- sekä opiskelijahinta
100 € + alv

Kysy myös ryhmäedusta – ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.


Tule yhteistyökumppaniksi SCM-päivään!

SCM-päivässä kohtaat kattavasti alan asiantuntijat eri toimialoilta tärkeän aiheen ääressä. 

Kysy lisää kumppanipaketeista:

Adam Ben Anene, palvelukoordinaattori
adam.benanene@logy.fi 


Tutustu myös näihin tuleviin koulutuksiin:


Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä