Tapahtuman kuvaus

Yritysjäsenille I Toimitusketjun kustannus ja tehokkuus - hävikin huomioonottaminen toimitusketjuissa

Paikka: Etäosallistuminen, Teams
Aika: 15.03.2023 09:00 - 10:00

Tervetuloa mukaan SCM-foorumin tapahtumaan, joka on tarkoitettu vain LOGYn yritysjäsenille ja aktiivipaketin haltijoille.

Kustannus ja tehokkuus ovat aina toimitusketjun parissa työskentelevien agendalla. Yksi yleisimmin seurattavista asioista on hävikki ja sen huomioonottaminen toimitusketjun eri vaiheissa. Tässä webinaarissa esitellään yrityskohtaisia case-esimerkkejä sekä käytännöntoimia hävikin parantamiseksi. 

Tapahtuman ohjelma


9.00  Webinaarin avaus ja LOGYn kuulumiset lyhyesti

9.05  Lean-ajattelu hävikin optimoinnissa
Juha Ketola, Kauppavalmennus Oy

Hävikki, samoin kuin muutkin tilausvirheet, on harvoin sattumaa. Valtaosalle ongelmista löytyy selitykseksi systeeminen virhe, joka voidaan tunnistaa ja korjata. Jotta tämä olisi mahdollista, arvovirta on ymmärrettävä syvällisesti, sekä kyettävä mittaamaan tarkasti. Tämä esitys kertoo, miten.

9.30  Hävikin minimointi tukku- ja vähittäismyymälöiden täydennystilaamisessa
Jani Kärkkäinen, Supermind Oy

Hävikkiä on mahdollista minimoida täydennystilaamisessa huomioimalla mm. aikaisemmin syntynyt hävikki ja mahdollisesti päiväysvanhana tapahtunut myynti jo kysyntäennustetta muodostaessa. Esityksessä käydään lisäksi läpi erätietojen (esim. parasta ennen -päiväykset) käsittely tilaamisessa ja varastoinnissa.

9.55  Yhteenveto

Puhujat

Juha Ketola, Kauppavalmennus Oy, toimitusjohtaja ja valmentaja

Juhalla on 12 vuoden kokemus leanin soveltamisesta vähittäiskaupassa. Hänen yrityksensä valmentaa lean-johtamista ja valmistaa digitaalisia työkaluja kivijalkakauppojen prosessien parantamiseen. Tutkimuskohteena on koko arvoketju siitä hetkestä kun kauppa tekee tilauksen, siihen hetkeen jolloin asiakas maksaa ja poistuu.

Jani Kärkkäinen, Supermind Oy, perustaja ja CTO

Janilla on 12 vuoden kokemus tilaus-toimitusketjun hallinnan järjestelmien kehittämisestä, ensin erään kotimaisen erikoistavaraketjun in-house -ohjelmistokehityksen ja myymälätäydennystiimin tiiminvetäjän roolissa ja myöhemmin perustamassaan Supermind Oy:ssä, missä hän on vastannut täydennystilaamiseen keskittyneen ohjelmiston kehittämisestä.

Ilmoittaudu tästä

Lisätiedot tapahtumasta:

Tomi Pietikäinen
Palvelupäällikkö
tomi.pietikainen@logy.fi
p. 050 313 8593