Kouluttajaesittely Hannu Soininen

13.02.2020

Hannu Soininen toimii kouluttajana LOGYn Varaston suunnittelu ja ohjaus 11.-12.3.2020, Toimitusketjun digitalisaatio ja teknologiat 7.-8.4.2020 ja Oston peruskurssin logistiikka-osuuden kouluttajana. 12.2.2020- ja Hankinnan mittaaminen, 24.3.2020 -koulutuksissa. Koulutuspäivissä hän jakaa käytännön kokemuksiaan ja parhaimpia käytäntöjään

Hannu Soininen
Soininen Consulting – kouluttaja ja asiantuntija – toimitusketjun hallinta

Minulla on laaja-alainen asiantuntemus toimitusketjun ja liiketoiminnan johtamisen maailmasta. Olen rakentanut 30 vuoden kouluttajakokemukseni monipuolisen työkokemuksen kautta toimiessani mm. ostojohtajana, myyntijohtajana, materiaalipäällikkönä, johtavana konsulttina, tuotantojen vetäjänä, huolinnan osastopäällikkönä, kuljetuspäällikkönä, tuonti- ja vientihuolitsijana ja monessa muussa roolissa.
Olen seurannut alamme kehittymistä lähes 40-vuoden ajan ja kokenut sen eri käsitevaiheet:
• Materiaalitalous 1980-luvulla (universaalit palvelut ja kustannuspainotteisuus)
• Logistiikka 1990-luvulla (asiakasratkaisujen kausi)
• SCM (toimitusketju) 2000- ja 2010-luvulla (syvä yhteistyö toimitusketjussa)
• Tuotto-ohjautuva toimitusketju 2015--- (toimitusketju, liiketoiminta ja talous yhdistyvät)

Toimitusketjun ja liiketoiminnan johtamisen vuorovaikutus lisääntyy
Toimitusketjun ammattilaisista on huutava pula, koska työssä edellytettävä osaaminen on laaja.
Nyt kannattaisi kouluttautua tulevaisuuden huippuosaajaksi, jossa korostuvat tietotekninen, liiketoiminnallinen, prosessien- ja laadun, johtamisen osaamisalueet sekä toiminnallisten funktioiden kuten hankinnan, tuotannon, myynnin, varastoinnin, kuljetuksen, talouden strateginen ja operatiivinen osaaminen. Haastavaa, mutta niin antavaa.

Miten lataan akkuni vapaa-ajalla?
Harrastuksiin kuuluu moottoriveneily ja mökkeily Kemiönsaarella. Ammattisella puolella olen hurahtanut tekoälyyn, jonka parissa olen työskennellyt viimeiset 5 vuotta. Olen toiminut toimitusketjun kehittämisen itsenäisenä konsulttina vuodesta 2007 ja työajasta kolmannes kuluu kouluttamisen yhteydessä ja kolmannes asiakaskonsultoineissa ja loput tekoälyn parissa.

Yhteistyöni Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
Olen toiminut LOGYn koulutuspäällikkönä, joten osaamisen kehittämisen tarpeet eri toimialoilla näkyvät koulutuksieni materiaaleissa ja koulutusteemojen painotuksissa.
Koulutan ensi keväänä LOGYn Oston peruskurssilla, Varaston suunnittelu ja ohjaus -valmennuksessa ja Toimitusketjun digitalisaatio ja teknologiat -koulutuksessa. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu
• Varaston suunnittelu ja ohjaus 11-12.3.2020
Toimitusketjun digitalisaatio ja teknologiat 7-8.4.2020
• Oston peruskurssi, alkaen 28.4.2020