Kuljetusfoorumi - kuljetusketjut hallintaan

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden tarjoajille kuin käyttäjillekin. Mukana ovat kaikki kuljetusmuodot ja foorumin missiona on kuljetusketjun parempi hallinta. Toiminnan painopisteitä ovat alan digitalisoituminen, kustannustehokkuus sekä kuljetusten laatu ja sen mittaaminen niin turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Tavoitteemme

 • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
 • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
 • Yritysten tuloskunnon parantaminen
 • Alan käytäntöjen yhteneväisyyksien kasvattaminen
 • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
 • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen

Johtoryhmä 2018

Petri Palo, Head of Sales, Direct Freight, Kaukokiito (Puheenjohtaja)

Mia Jyrkänkallio, Key Account Manager, DHL Freight Finland

"Olen työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007, sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. Logy jäsen logistiikka-alusta alkaen myöskin. Toimessani olen asiakkuuksien rajapinnassa, työ on liikkuvaa ja erittäin mielenkiintoista tässä koko ajan muuttuvassa maailmassa."

Jukka Kallio, Director, Vuosaari Port

"Työskentelen Helsingin Satama Oy:n palveluksessa Vuosaaren satamayksikön johtajana. Satamassa olen työskennellyt noin 10 vuotta ja sitä ennen olin luotsina 5 vuotta ja sitä ennen työskentelin kansainvälisissä risteilyaluksissa ja niiden uudisrakennusvalvojana n. 10 vuoden ajan.
Koulutukseltani olen merikapteeni ja täydennyskoulutusta olen suorittanut mm. Lloyds Maritime Academyssä.
Harrastuksiini kuuluu liikuntaa eri muodoissaan ja vanhan höyryhinaajan toiminnassa mukana oleminen."

Eljas Koistinen, Sales Director, Rail logistics, Domestic, VR Group

"Aloitin työurani palveluiden myynnin parissa vuonna 2002 ja logistiikan maailmaan siirryin vuonna 2006. Minulla on ollut ilo päästä urani aikana työskentelemään laaja-alaisesti eri kuljetusmuotojen ja logistiikan osa-alueiden parissa. Nykyisin työskentelen VR Transpointilla vastuualueena kotimaan rautatielogistiikan myynti sekä rautatielogistiikan kalusto- ja teknologia -asiat."

Tuomas Kokkonen, Logistics Development Manager, Alko

"Toimin logistiikan kehittämispäällikkönä Alkolla, jossa olen työskennellyt yli 10 vuoden ajan. Pääsiallisena tehtävänäni ovat tällä hetkellä erilaiset toimitusketjun hallintaan liittyvien prosessien ja järjestelmien kehittämisprojektit. Minulle on kertynyt vuosien varrella vankka kokemus sekä tuontikuljetuksista (kumipyörä ja merirahti) että kotimaan myymäläjakelusta. Myös paluukuljetukset ovat tulleet tutuiksi Palpan, Ekopullon ja Ringin kanssa tehdyn yhteistyön kautta. Ennen Alkoa työskentelin Postin Logistiikkayksikössä suunnittelemassa ja tarjoamassa logistiikkapalveluita eri toimialojen asiakkaille."

Janne Loikkanen, VP, Indirect Procurement and Development, Valmet

Mikko Niininen, Logistiikkapäällikkö, Nokian Renkaat Oyj

Anne Suominen, Varapuheenjohtaja

Erikoissuunnittelija, Turun Yliopisto / Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus

"Anne E. Suominen toimii Turun yliopiston Brahea-keskuksen Merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskuksessa erikoissuunnittelijana täydennyskoulutuksen ja osaamisen kehittämisen tehtävissä sekä erilaisissa turvallisuuteen ja logistiikkaan liittyvissä tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Anne on myös LOGYn Satakunnan alueen johtoryhmän jäsen ja Lastiturvallisuustyöryhmä LASTUn tiedottaja."

Janne Tarvainen, Toimitusjohtaja, Finnair Cargo

Janne Törrönen, Transport Manager, Kuusakoski Oy

"Toimin kierrätysalalla logistiikan kaluston parissa. Kokemusta on kertynyt reilun 20 vuoden ajalta erilaisissa kansainvälisissä logistiikan johtamis- ja kehitystehtävissä. Haasteita kiertotalouden alalla riittää. Alati muuttuvassa ympäristössä on pysyttävä ajantasalla, siksi suosittelen LOGY:n toimintaa kaikille omasta kehittymisestään huoltapitäville vastuuhenkilöille!"

Henna Wickström, Toimitusjohtaja, Scania Suomi Oy

Henna Wickström on toiminut elokuusta 2017 saakka Scania Suomi Oy:n toimitusjohtajana. Kokemusta Scania organisaatiosta, eri tehtävistä, on kertynyt jo 18 vuotta. Sydäntä lähellä ovat erityisesti liiketoiminnan ja palveluiden kehittämistehtävät. Henna on toiminut sekä yhtiön kehitysjohtajana, että huolto-ja varaosaliiketoiminnasta vastaavana johtajana ennen toimitusjohtajan pestiään.

Kiinnostaako Kuljetusfoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

van der Steen Hanna
Hanna van der Steen
Palvelupäällikkö

Kuljetus- ja SCM-foorumitoiminta, foorumitapahtumat, toimitusketjun hallinnan kehittämispalvelu sekä muut jäsenpalvelut

Sähköposti: unaan.inaqrefgrra@ybtl.sv
Puhelin: 040 6588198

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden käyttäjille ja tarjoajille.

Tavoitteemme:

 • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
 • Yritysten tuloskunnon parantaminen
 • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
 • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
 • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen